Délutáni Kávéház
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
'Cool' oldalak
 
Brazil parti?
 
WARNING - súlyos
 
Recept börze - kvhz kifőzde
Recept börze - kvhz kifőzde : Szendvicskrémek

Szendvicskrémek

www.origo.hu  2004.08.03. 16:59

Kenyérre, pirítósra kenhető, vendégváró szendvicskrémek recepjei

Tárkonyos-tojásos szendvicskrém

Hozzávalók: 6-7 tojás, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, citromlé, tárkony, só, fehérbors, 1 csokor petrezselyemzöld

A tojást főzzük meg keményre. Vágjuk apró darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjunk hozzá a majonézt, tejfölt és mustárt. Fűszerezzük tárkonnyal, citromlével, sóval, őrölt fehérborssal és az összevágott petrezselyemzölddel. Óvatosan keverjük össze, majd tegyük hűtőbe pár órára.
Frissen pirított kenyérre kenjük.

Tehetünk a tojáskrémmel megkent kenyér tetejére főtt rákhúst, sonkát vagy szeletelt paradicsomot  is. Tölthetjük paradicsomokba is, rákhússal a tetején nagyon finom és mutatós előételt készíthetünk.

 

Füstölt padlizsánkrém
Hozzávalók: 3-4 padlizsán, 2,5 dl olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, erőspaprika-krém, mustár, őrölt bors, só

A padlizsánokat mossunk meg, majd villával szurkáljuk meg. Faszenes grillsütőn 15-20 perc alatt süssük át minden oldalát. Akkor jó, ha a bőre jó égett és a belseje már jó puha. Vegyük le a gyümölcsöket a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Sütőben is megsüthetjük 180 fokon körülbelül 30-35 percig, de akkor a padlizsán nem lesz füstölt ízű. A füstölt ízt a faszén füstje adja.

A megsült padlizsán bőrét húzzuk le, majd a megpuhult húsát tegyük egy keverőtálba.
Egy serpenyőben fél dl olívaolajon pirítsunk meg az összevágott vöröshagymát, majd tegyük a padlizsánhúshoz. Fűszerezzük összetört fokhagymával, erőspaprika-krémmel, mustárral, őrölt borssal, sóval. Merülőmixerrel vagy  konyhai gyorsvágógéppel pépesítsük. Pépesítés közben lassan csorgassunk hozzá 2 dl olívaolajat. Vigyázunk, hogy  a padlizsánkrém felvegye a hozzáadott olajat. Érdemes kis adagokban hozzáadni.
Tálaljuk kis tálkákban, hűtsük jól le, majd kínáljunk hozzá frissen pirított kenyeret.

Tipp: padlizsán sütésekor tegyünk a tűzre egy-egy darab húsos paprikát is, majd húzzuk le a bőrét és tegyük a megsütött padlizsánhoz.

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

 

Márványsajtos krém pirított dióval
Hozzávalók: 200 g márványsajt, 100 g krémsajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma, 100 g dió

Tördeljük össze a márványsajtot, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Ha nincs ilyen gépünk, akkor reszeljük bele egy tálba. Adjuk hozzá a krémsajtot, az összevágott petrezselyemzöldet, a metélőhagymát és a megpirított diót. Dolgozzuk jól össze, majd tegyük kis tálba és hűtsük le.
Pirított fehér kenyerekre kenjük, szórjuk meg összevágott metélőhagymával és darabos pirított dióval.

A sajtkrémet tölthetjük félbevágott körtékbe, paradicsomba vagy almába is. Izgalmas ízt kapunk, ha a petrezselyemzöldet friss mentával helyettesítjük.

Elkészítési ideje 10 perc

 

Lazactatár avokádóval
Hozzávalók: 450 g friss lazacfilé, 1 db édesköménygumó, 3 evőkanál olívaolaj, 2 citrom leve, 1 csokor metélőhagyma, 1 avokádó, só, bors

A lazacot és a megmosott édesköménygumót vágjuk apró kockára, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromok levét, az összevágott metélőhagymát, sót és őrölt borsot. Aprítsuk fel a gép segítségével, vigyázzunk, csak pár pillanatig kapcsoljuk be a gépet, hogy a lazactatár darabos maradjon. Készíthetjük úgy is, hogy a halat és a köménygumót vágódeszkán csapókéssel aprítjuk fel apró darabokra, majd ezután keverjük össze a többi hozzávalókkal.

Az érett avokádót vágjuk két felé, magját vegyük ki, majd hámozzuk meg. Tegyük egy tálkába, ízesítsük pár csepp citromlével, sóval és őrölt borssal. Villával törjük össze alaposan. A lazac tatárt tegyük egy szép üvegtálba, tetejére simítsuk az avokádókrémet. Pirítósra kenve kiváló vendégváró csemege.

 

Tormás melegszendvics
Hozzávalók: 100 g füstölt sonka, 100 g juhtúró, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 evőkanál tejföl, 1 szál újhagyma, vaj a kenyér kenéséhez
 
A sonkát vágjuk vékony csíkokra. A juhtúrót, a vajat, a tormát és a tejfölt tegyük egy edénybe és keverjük habosra. Adjuk hozzá a sonkát, a felkarikázott újhagymát, ízesítsük sóval, őrölt borssal, és keverjük simára. Kenjük vajjal megkent szendvicskenyerekre, majd grillsütőben süssük aranypirosra.

 

Rozmaringos-olívás focaccia
Hozzávalók: 500 g liszt, 1 csomag szárított élesztő, fél teáskanál só, fél teáskanál cukor, 300 ml olívaolaj, 300 ml víz, 2 csokor friss rozmaringszár, 60 g magozott fekete olívabogyó
 
Tegyük a lisztet, sót, cukrot, élesztőt és két evőkanál olívaolajat egy nagy tálba. Adjuk hozzá a langyos vizet, és elektromos keverő- vagy dagasztógéppel dagasszuk 10-12 percig (középkeménységű tésztává dagasszuk). Kenjük le a tetejét olajjal, majd kelesszük meleg helyen lagalább 40 percig.

Egy kis edényben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, dobjuk bele a rozmaring leveleit, és egy kicsit együtt forrósítsuk, hogy a rozmaring íze jól kioldódjon a forró olajban.

A megkelt kenyértésztát borítsuk ki egy lisztezett nyújtódeszkára, osszuk kétfelé, formázzunk belőle cipókat és nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra. Tegyük egy sütőlapra, majd ujjunkkal nyomjunk lyukakat a tésztába. Kenjük meg a rozmaringos olívaolajjal, és a lyukakba egy-egy szál rozmaringot és fekete olívabogyót tegyünk. Kelesszük még legalább 20 percig, majd forró, 200 fokos sütőben süssük 20 percig, míg piros ropogós nem lesz a kenyerünk.
Ezt a kenyértésztát kiválóan használhatjuk pizza készítéséhez is.

 
Időmérő
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
ide linkelj
 
Látogatók száma
Indulás: 2004-05-10
 
Közszolgálat
 

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!