Marinádok
nők lapja café 2004.06.11. 09:35
Marinád használatával a hús különösen aromás és puha lesz. A felsorolt hozzávalókat alaposan keverjük össze.
|
Fokhagymás marinád - minden húshoz
8 gerezd szétnyomott fokhagyma, 1 ek ketchup, 2 ek bor, 1 kk fehérbors, 2 ek citromlé, 2 ek olaj
Old John marinád - marhához, sertéshez
3 ek erőleves, 1 ek borecet, 3 ek olaj, 2 ek Worcester mártás, 1 kk csípős mustár, 1 kk paprika, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 apróra tört babérlevél, csipetnyi chilipor, csipetnyi őrölt feketebors
Saslik-marinád - sertés-, illetve marhasaslikhoz
2 dl szójamártás, 1 dl ecet, 10 dkg cukor, 1 dl ananászlé, 1/2 kk fokhagymapor Keverjük össze a hozzávalókat, főzzük össze őket, majd hagyjuk hűlni. A grillezendő húst pár órára dörzsöljük be a marináddal.
|
|