Polinéziai csirke
Katta 2004.06.09. 15:48
a csirke egy ízletes felhasználási módja
A szósz:
Felezett öszibarack konzerv levéből kb 2 deci 2 deci narancslé, legjobb a frissenfacsart, de facsarásszon, akinek van hozzá türelme, én gyümölcsdarabos hohes C-t vettem, azt pont jó erre 2 evőkanál kristálycukor (ha van barnacukor, mi nem tartunk otthon) 1 kiskanál bazsalikom 1 kiskanál frissen reszelt szerecsendió (intenzivebb ize van, mint az előre lereszeltnek, és ki tudja, mit tesznek még bele) Ha a fentieket összekevered egy félliteres bögrébe, kész is a szósz nagyjából, ezt hagyd állni addig, amig a következőt megcsinálod:
Husi: 1 kg csirkemell - kockára vágni 1 kiskanál só 1 kiskanál liszt 1 kiskanál pirospaprika (édes) - ezt a hármat összekeverni
Kis lángon főzni!!!
A kockáscsirkét a piros porban megforgatni, kevés olajon hirtelen megpirítani. Ha megpirult az összes pipikocka akkor a fenti kulimászt öntsd rá és főzzed szépen 30 percig fedő alatt, amikor elkezd besűrűsödni, akkor a maradék baracklét vagy narancslét csorgasd rá, mindig csak egy picit, különben nagyon híg lesz. Közben a felezett barackokat darabold fel - én csíkokra vágtam, mert véleményem szerint az mutatós és praktikus- és ha letelt a 30 perc tedd be a csirkéhez. Óvatosan keverd össze, nehogy a barack összetörjön és így még 5 percig főzd. Kész. Krokettel kiváló, de a nagyon ázsiabarátok ehetik rizzsel is :-)
|