Témaindító hozzászólás
|
2004.05.13. 10:51 - |
Még receptek, amit a szerkesztő kihagyott. És még.
|
[22-3] [2-1]
vajas kifli gumisajttal retekkel és petrezselyemmel. |
az állatkertben is ilyet kapnak a nyulak. |
és lassan átveszed bari "szele-burdiságát" is.:) |
nyers karalábé almával. rákaptam. nő is rendesen az első két fogam. |
én ezt még sose hallttam.. :O)))
|
erre emléxem az estfm fórumról.:) |
régi nagy kedvencem: kímélő ebéd.
1 pohár ásványvíz (ínyenceknek: buborékos), mellé 5-6 korpovit keksz. díszítsük kevés konfettivel. |
én meg hétvégén rántott hústot, de előtte 4 napig állt a páclében
páclé: olaj, 1 kanál mustár vagy paradicsompüré, szójaszósz, rengeteg préselt fokhagyma, zsálya |
én csináltam banánturmixot:
2 banán
citromos joghurt
meg vagy 6 deci tej
meg fahéjas cukor
nekem nagyon ízlet...
|
A reggeli tejeskávém a következőkből áll:fél deci kávé (kb), 6 kockacukor, 1 teáskanál kakaópor, 1 deci tej. Nem kicsit ragad össze a szám tőle :-) |
honnan tudsz ennyi mindent a sittről? gyakoroltál a nyári házfelújításra?:) |
Na, azért nem itam ám meg, gyanútlanul egy nagyot kortyintottam, hogy jó kis frissítő kávé, aztán jött a meglepetés. Még a felét muszáj volt elszöttyögnöm, de a többit kiöntöttem.... Viszont a csészikéjét megkaptuk ajándékba, az ma is megvan. |
ezt a sitten dobinak hívják, nem bikateának. :-)) |
egyszer haskát főztek a kvba... na az is olyan.
de ugye a bikatea. amit ha megiszod nem tudsz felállni az asztaltól, ráadásul a gyomrod is szétkúrja, ha nem iszol rá rögtön egy liter tejet:
egy doboz tea 3 deci vízben |
Fúazannya :-) Felnézek rád.
Azt sejtettem, hogy nem passzol hozzá se a cukor, se a habos tej. |
Na.
1 kg friss spenót, fél kg túró, olaj, só, bors, vereshagyma, fokhagyma, egy fél v. akár egész szerecsendió lereszelve, estleg egy kis bazsalikom is mehet még bele.
A spenótot megszabadítjuk a szárától, jól megmossuk, és az olajon már pirulgató apróra vágott hagymákra dobjuk, sózni, borsozni, lefedni, kis lángon puhára párolni. (Gy.k.: a spenót összeesik, úgyhogy nem kell csodálkozni, hogyha nagy edénybe tesszük, hogy alig látunk valamit az alján.) Szal amikor a spenótunk már szép puhára aszalódott a gőzben, levesszük a tűzről - kicsit lehet hagyni hűlni, és egész egszerűen hozzákeverjük a fél kg túrót.
Ezt aztán lehet hasznosítani pl. főtt szélesmetélthez (tagliatelle), vagy penne tésztához, vagy akár lehet piizafeltét is, vagy calzonénak lehet megcsinálni. Ezesetben vigyázni kell, hogy a töltelék valóban be legyen forró, mert én pl. nem figyeltem és jól odaragadt a gyúródeszkára a tészta, úgyhogy teljesen amorf túrós-spenótos sütik lettek. Egyébként natúr is meg lehet enni, jó nagy adag, érdemes esetleg ennek a mennyiségnek a felét elkészíteni először. |
Jesszus... Ilyet már ittam. Finnországban. Persze ezt ohne cukor fogyasztják. Rettenetes, ilyen lehet a lassan ható idegméreg. |
nem, csak olvastam.
de megnyalnám! :-) |
te ilyet iszol??
Pump ígért mára egy spenótos-túrós receptet, de éjjel elmondta, úgyhogy...leírhatnám, de ő a szagember
Most meg biztos Matr Icát ragasztgatja.:) |
[22-3] [2-1]
|